maanantai 3. elokuuta 2015

293. Täytetyt Paprikat




Tein pitkästä aikaa ruoaksi täytettyjä paprikoita ja tuli niin hyvää! Resepti jakoon, sillä vähän muokkasin Valion sivuilta noukittua alkuperäistä reseptiä. Jauheliha-mustapippurijuustotäytteiset paprikat Voíla!


Tarvitset:

4-6 isoa paprikaa
Grillimaustetta

Jauheliha-mustapippurijuustotäyte:

400g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 sipuli
Grillimaustetta
Mustapippurijuustoa oman maun mukaan
Keitettyä pitkäjyväistä riisiä
Mozzarella raastetta



  • Leikkaa paprikat kantaosasta avoimiksi. Poista siemenet. Aseta paprikat pystyyn vuokaan avoin puoli ylöspäin (suorista tarvittaessa alapuolet leikkaamalla pieni kärki pois paprikoista).
  • Pehmitä paprikoita mikrossa n.15 min (850 W). Hienonna kannan ympärille jäänyt paprika täytteen joukkoon ja valmista haluamasi täyte. Valuta esikypsytetyistä paprikoista niiden sisälle tiivistynyt vesi pois. Ripota sisäpuolelle hieman grillimaustetta ja mozzarellajuustoraastetta pohjalle.
  • Paista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää sekaan paprikapalat ja sipuli. Paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää grillimaustetta. Sekoita. Lisää seokseen riisit (Keitä riisiä pakkauksen ohjeen mukaan haluamasi määrä). Täytä paprikat jauhelihaseoksella puoliksi ja lisää haluamasi määrä mustapippurijuustoa paprikan sisälle. Täytä tähän päälle lisää seosta sekä ripota pinnalle lopuksi juustoraaste. Kypsennä paprikoita vielä uunissa 225 asteessa 15 - 20 min.

Ylijääneen seoksen voi syödä myöhemmin sellaisenaan jauheliharisottona.

Nam!


    



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti