keskiviikko 26. elokuuta 2015
perjantai 21. elokuuta 2015
298. Inspiroivaa Kuvaparileikittelyä
Kauniilla kuvilla on ihanaa välillä leikitellä yhdistelemällä kaksi toisilleen entuudestaan vierasta kuvaa. Katso lisää yksittäisiä kuvia: My Style - Pinterest
Kuvat: My Style - Pinterest
torstai 20. elokuuta 2015
297. Feta-kermaviilikastike
Tarvitset:
Kokonaisesta fetapalasta puolikas haarukalla muussattuna
(älä käytä valmiita salaattijuustopaloja, ei tule niin hyvää)
Puolikas pienestä sipulista pilkottuna
Kermaviiliä (valuta neste pois)
Mustapippuria ripaus
Suolaa ripaus
Sekoita
Laita kylmään tekeytymään muutamaksi tunniksi ja tarjoa esim. kalan, kanan tai salaatin kanssa.
Vinkki: kun pilkot joukkoon kylmiä keitettyjä perunoita, saat maukasta itsetehtyä perunasalaattia!
torstai 13. elokuuta 2015
maanantai 10. elokuuta 2015
294. Juustoiset Quesadillat
Nam, mikä maistuva suolainen ja ruokaisa herkku! Harvemmin
on tullut ajatelleeksi valmistaa tortilloja tällä tavalla. Mutta tällä tyylillä
juusto sulaa ihanasti rapeiden lettujen väliin tomaatin ja sipulin silti
jäädessä vielä maukkaasti kirpakoiksi! Väliinhän voi oman maun mukaan lisätä
oikeastaan melkein mitä vaan, vaikka makeana vaihtoehtona myös marjoja ja
kermavaahtoa ja vaikka Nutellaa ulkomaisten crepes-kojujen tyyliin. Kuvat
ryöstetty Pinterestistä, koska kovassa nälässä en malttanut kokkailuiltani
kuvailla (ihmeellistä minulle). Myös nälkäinen toinen puoliskoni ahmi letut
suuhunsa tyytyväisenä ja antoi hyväksyntänsä tälle herkulle. Meillä ainakin
nämä herkut otetaan ainakin toisinaan reseptilistalle!
Tarvitset:
tomaattia
sipulia
tex-mex juustodippiä
mozzarellajuustoa
tortillalettuja
Tips! Puolikuiva, raikas valkoviini sopii hyvin tämän herkun nautiskelujuomaksi!
Pilko tomaatit ja poista tomaateista siemenet. Pilko sipuli
silpuksi ja yhdistä tomaatit ja sipulit seokseksi. Viipaloi mozzarella. Levitä
tex-mex juustodippiä kahdelle tortillaletulle ja ripottele sen jälkeen toisen
päälle tomaattisipulisekoitus sekä asettele mozzarellaviipaleet sektoriksi.
Yhdistä letut ja paina kiinni toisiinsa. Lämmitä pannu kuumaksi mutta muista,
että letut kärähtävät äkkiä. Juusto sulaa nopeasti lettujen väliin ja letuista
tulee äkkiä rapsakoita joten kauaa quesadilloja ei tarvitse pannulla paistaa.
Tarkkaile juuston sulamista sisällä ja käännä sen mukaan.
Kuvat: Pinterest
maanantai 3. elokuuta 2015
293. Täytetyt Paprikat
Tein pitkästä aikaa ruoaksi täytettyjä paprikoita ja tuli niin hyvää! Resepti jakoon, sillä vähän muokkasin Valion sivuilta noukittua alkuperäistä reseptiä. Jauheliha-mustapippurijuustotäytteiset paprikat Voíla!
Tarvitset:
4-6 isoa paprikaa
Grillimaustetta
Jauheliha-mustapippurijuustotäyte:
400g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 sipuli
Grillimaustetta
Mustapippurijuustoa oman maun mukaan
Keitettyä pitkäjyväistä riisiä
Mozzarella raastetta
- Leikkaa paprikat kantaosasta avoimiksi. Poista siemenet. Aseta paprikat pystyyn vuokaan avoin puoli ylöspäin (suorista tarvittaessa alapuolet leikkaamalla pieni kärki pois paprikoista).
- Pehmitä paprikoita mikrossa n.15 min (850 W). Hienonna kannan ympärille jäänyt paprika täytteen joukkoon ja valmista haluamasi täyte. Valuta esikypsytetyistä paprikoista niiden sisälle tiivistynyt vesi pois. Ripota sisäpuolelle hieman grillimaustetta ja mozzarellajuustoraastetta pohjalle.
- Paista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää sekaan paprikapalat ja sipuli. Paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää grillimaustetta. Sekoita. Lisää seokseen riisit (Keitä riisiä pakkauksen ohjeen mukaan haluamasi määrä). Täytä paprikat jauhelihaseoksella puoliksi ja lisää haluamasi määrä mustapippurijuustoa paprikan sisälle. Täytä tähän päälle lisää seosta sekä ripota pinnalle lopuksi juustoraaste. Kypsennä paprikoita vielä uunissa 225 asteessa 15 - 20 min.
Ylijääneen seoksen voi syödä myöhemmin sellaisenaan jauheliharisottona.
Nam!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)