perjantai 21. elokuuta 2015

298. Inspiroivaa Kuvaparileikittelyä


Kauniilla kuvilla on ihanaa välillä leikitellä yhdistelemällä kaksi toisilleen entuudestaan vierasta kuvaa. Katso lisää yksittäisiä kuvia: My Style - Pinterest










Kuvat: My Style - Pinterest

torstai 20. elokuuta 2015

297. Feta-kermaviilikastike




Tarvitset:


Kokonaisesta fetapalasta puolikas haarukalla muussattuna (älä käytä valmiita salaattijuustopaloja, ei tule niin hyvää)
Puolikas pienestä sipulista pilkottuna
Kermaviiliä (valuta neste pois)
Mustapippuria ripaus
Suolaa ripaus

Sekoita


Laita kylmään tekeytymään muutamaksi tunniksi ja tarjoa esim. kalan, kanan tai salaatin kanssa. 

Vinkki: kun pilkot joukkoon kylmiä keitettyjä perunoita, saat maukasta itsetehtyä perunasalaattia!



maanantai 10. elokuuta 2015

294. Juustoiset Quesadillat



Nam, mikä maistuva suolainen ja ruokaisa herkku! Harvemmin on tullut ajatelleeksi valmistaa tortilloja tällä tavalla. Mutta tällä tyylillä juusto sulaa ihanasti rapeiden lettujen väliin tomaatin ja sipulin silti jäädessä vielä maukkaasti kirpakoiksi! Väliinhän voi oman maun mukaan lisätä oikeastaan melkein mitä vaan, vaikka makeana vaihtoehtona myös marjoja ja kermavaahtoa ja vaikka Nutellaa ulkomaisten crepes-kojujen tyyliin. Kuvat ryöstetty Pinterestistä, koska kovassa nälässä en malttanut kokkailuiltani kuvailla (ihmeellistä minulle). Myös nälkäinen toinen puoliskoni ahmi letut suuhunsa tyytyväisenä ja antoi hyväksyntänsä tälle herkulle. Meillä ainakin nämä herkut otetaan ainakin toisinaan reseptilistalle!

Tarvitset:

tomaattia
sipulia
tex-mex juustodippiä
mozzarellajuustoa
tortillalettuja

Tips! Puolikuiva, raikas valkoviini sopii hyvin tämän herkun nautiskelujuomaksi!  


Pilko tomaatit ja poista tomaateista siemenet. Pilko sipuli silpuksi ja yhdistä tomaatit ja sipulit seokseksi. Viipaloi mozzarella. Levitä tex-mex juustodippiä kahdelle tortillaletulle ja ripottele sen jälkeen toisen päälle tomaattisipulisekoitus sekä asettele mozzarellaviipaleet sektoriksi. Yhdistä letut ja paina kiinni toisiinsa. Lämmitä pannu kuumaksi mutta muista, että letut kärähtävät äkkiä. Juusto sulaa nopeasti lettujen väliin ja letuista tulee äkkiä rapsakoita joten kauaa quesadilloja ei tarvitse pannulla paistaa. Tarkkaile juuston sulamista sisällä ja käännä sen mukaan. 




Kuvat: Pinterest

maanantai 3. elokuuta 2015

293. Täytetyt Paprikat




Tein pitkästä aikaa ruoaksi täytettyjä paprikoita ja tuli niin hyvää! Resepti jakoon, sillä vähän muokkasin Valion sivuilta noukittua alkuperäistä reseptiä. Jauheliha-mustapippurijuustotäytteiset paprikat Voíla!


Tarvitset:

4-6 isoa paprikaa
Grillimaustetta

Jauheliha-mustapippurijuustotäyte:

400g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 sipuli
Grillimaustetta
Mustapippurijuustoa oman maun mukaan
Keitettyä pitkäjyväistä riisiä
Mozzarella raastetta



  • Leikkaa paprikat kantaosasta avoimiksi. Poista siemenet. Aseta paprikat pystyyn vuokaan avoin puoli ylöspäin (suorista tarvittaessa alapuolet leikkaamalla pieni kärki pois paprikoista).
  • Pehmitä paprikoita mikrossa n.15 min (850 W). Hienonna kannan ympärille jäänyt paprika täytteen joukkoon ja valmista haluamasi täyte. Valuta esikypsytetyistä paprikoista niiden sisälle tiivistynyt vesi pois. Ripota sisäpuolelle hieman grillimaustetta ja mozzarellajuustoraastetta pohjalle.
  • Paista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää sekaan paprikapalat ja sipuli. Paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää grillimaustetta. Sekoita. Lisää seokseen riisit (Keitä riisiä pakkauksen ohjeen mukaan haluamasi määrä). Täytä paprikat jauhelihaseoksella puoliksi ja lisää haluamasi määrä mustapippurijuustoa paprikan sisälle. Täytä tähän päälle lisää seosta sekä ripota pinnalle lopuksi juustoraaste. Kypsennä paprikoita vielä uunissa 225 asteessa 15 - 20 min.

Ylijääneen seoksen voi syödä myöhemmin sellaisenaan jauheliharisottona.

Nam!