sunnuntai 9. joulukuuta 2012

75.

Älytön Astrologia. Vai onko sittenkään?



Oinasnainen.

"Kun Byron kirjoitti, että "miehen rakkaus on erillään hänen elämästään, mutta naiselle rakkaus merkitsee itse olemassaoloa", hän unohti oinasnaisen. Oinasnainen ehkä luulee, että rakkaus merkitsee koko hänen elämäänsä, mutta hän on liian elinvoimaisesti ympärillä olevan maailman ja oman itsensä pauloissa, jotta se merkitsisi elämän alkua ja loppua. Hän osaa tulla toimeen ilman miestä paremmin kuin kukaan toinen nainen.

Tulla toimeen ilman miestä ei ole tietenkään sama asia kuin tulla toimeen ilman romanssia. Oinasnainen tarvitsee aina unelmiensa sankarin, jota hän voi ikävöidä sisimmässään. Sankari voi olla kaukana poissa ja kaukaisilta ajoilta - tai vain näkö- ja kuuloetäisyyden päässä, jossakin huomien usvassa - mutta häntä oinastyttö ajattelee huhtikuun sateiden aikaan. Sankarimme vaivaa häntä ensilumen aikaan, kun hän kuulee tietyn laulun tai näkee salaman iskevän. Mutta vaikka hän ikävöikin, hän ei kaipaa miestä kovasti, jos mies ei ole fyysisesti läsnä. Hän on sitä mieltä, että tekipä mies mitä tahansa, hän itse pystyy parempaan.

Oinastyttö avaa ovet itse. Hän pukee myös takin päälle itse, taistelee omat taistelunsa, vetää tuolin esiin itse, ottaa taksin lennosta ja sytyttää savukkeensa ilman miehistä apua. Hänestä asiat hoituvat nopeimmin, jos ne tekee itse. Tämä ei tietenkään sovi kovinkaan hyvin yhteen miehen haavoittuvan egon kanssa. Marstyttö ottaa päättäväisesti ohjakset käsiinsä ja panee tuulemaan, ja tähän sisältyy myös aloitteiden tekeminen rakkaudessa. Kaikista aurinkomerkeistä juuri oinasnaiset kaikkein luultavimmin aloittavat kosiskelun, etenkin jos mies hituroi treffien sopimisesta. Ja tasan noin varhaisessa vaiheessa voitkin turvallisesti näyttää tunteesi - kun hän on antanut luvan. Ennen sitä olet heikoilla jäillä. Ole hyvin varovainen lähestyessäsi oinastyttöä. Hän haluaa olla johtaja rakkaussuhteessa. Sinun on parasta olla varma siitä, että hänen sydämensä on turvallisesti taskussasi, ennen kuin yrität halata ja antaa hyvänyön suukon. Muuten hän saattaa iskeä napakan oikean koukun leukaasi ja juosta pakoon kuin säikky peura.

Älä käsitä väärin. Syynä pakenemiseen ei ole siveä säädyllisyys. Ei hän pelkää intohimoisia aikeitasi. Niistä hän kyllä selviytyy. Hänen pakonsa johtuu siitä, että hän pelkää joutuvansa tekemisiin palvovan orja tai hellyydenkipeän koiranpennun kanssa. Kumpikin saisi hänet ikävystymään kyyneliin saakka. Ole leväperäinen, pidä häntä epävarmuudessa, ja voi käydä niin, että hän puolestaan ahdistaa sinut nurkkaan. Oinasnaista keihtoo aina mies, joka vastustaa hänen vaikutustaan. Hän ei voi ymmärtää, miksi hänen ilmeinen charminsa ei valloita tätä miestä. Sitten oinasnaisen Mars-ego tekeekin kaikkensa näyttääkseen olevansa haluttava, vaikka hänellä ei olisikaan kestävää kiinnostusta tähän mieheen.

Scarlett O'Hara on Mars-vaikutteisen naisen todellinen perikuva. Scarlettin tavoin oinastyttö kerää jalkojensa juureen jokaisen saatavissa olevan miehen sadan mailin säteellä, ja samanaikaisesti hän sydämessään ikävöi sitä ainoaa miestä, jota hän syystä tai toisesta ei voi saada. Scarlettin tavoin Mars-nainen pystyy selviytyäkseen sopeutumaan nopeasti ja nurkumatta. Sekä O'Hara että oinas on luonteeltaan kyllin voimakas pystyäkseen uhmaamaan sovinnaisuutta, kohtaamaan etenevän armeijan tai jopa ampumaan miestä päähän kylmän rauhallisesti, jos mies on uhkaksi hänen rakkaimmilleen.

Scarlett ei milloinkaan ollut niin Mars-henkinen kuin ollessaan nääntymäisillään, yksin ja vailla ystäviä. Odottamatta, että joku mies tulisi apuun, hän heristi nyrkkiään taivasta kohti ja huusi: "Minä aion selviytyä tästä hengissä… ja sen jälkeen en enää milloinkaan aio nähdä nälkää… Vaikka minun olisi pakko valehdella, pettää, varastaa tai tappaa - olkoon Jumala todistajani - en enää milloinkaan aio nähdä nälkää!" Paljon myöhemmin, kun hänen tunteensa olivat pirstana, hänen rakas lapsensa kuollut ja kun ainut mies jota hän rakasti oli hylkäämässä hänet, tämä tyypillinen oinasnainen pystyi rauhallisesti toteamaan, että "keksin kyllä keinon, jolla saan hänet takaisin. Vielä ei ole ollut miestä jota en ole saanut, jos olen päättänyt saada hänet… Sillä huomenna on päivä uus."

Niin, Scarlett O'Hara luo todella elävän vaikutelman eläinradan ensimmäisestä aurinkomerkistä. Hänessä näkyy Marsin antama kyky ja voima palautua entiselleen vastoinkäymisten jälkeen. Oinasnainen näyttelee naisen osan täydellisesti oikein ajoitettuine ripsien räpyttelyineen ja kyynelineen, mutta hän on myös kykenevä miesten töihin, kun miehiä ei ole paikalla. Scarlettin luonteeseen syventyminen voi auttaa sinua ymmärtämään perinpohjaisesti, mitä on odotettavissa, kun olet tekemisissä oinasnaisen kanssa - ja tietysti myös mitkä palkinnot sinua odottavat, kun olet ollut kyllin urhea vaatiaksesi hänet itsellesi. Voi olla vaikeata kestää hänen aggressiivisuuttaan, mutta hänen loistava optimisminsa ja uskonsa huomiseen ovat sitäkin mieltäylentävämpiä.

Oinastyttö on melko herkkä imartelulle, jos se perustuu rehelliselle pohjalle. Sano, että ihailet häntä, mutta älä tee sitä liian imelästi korulausein. Hän on erittäin uskollinen rakkaudessa niin kauan kuin pystyt pitämään tunnetta vireillä, sillä hän on syvästi tunteellinen. Hänessä ilmenevät oinaalle tyypilliset ristiriitaisuudet: hän ei halua tulla selvästi jahdatuksi ja kuitenkin hänen mielenkiintonsa häviää nopeasti, jos olet liian etäinen. Hän ei halua miestä, joka on liian dominoiva, mutta hän ei myöskään lämpene miehestä, joka istuu palvoen hänen jalkojensa juuressa. Ennen kuin rakkaus voi tehdä hänet onnelliseksi, oinasnaisen täytyy kohdata ikuinen Mars-haaste - hänellä on voimakas halu hallita rakastettuaan, mikä on ristiriidassa hänen salaisen toiveensa kanssa, että hänen rakastettunsa hallitsisi häntä. Oinasnainen on uskomattoman idealistinen ja hän saattaa etsiä turhaan hohtavahaarniskaista uljasta ritaria, joka saa hänet menettämään tasapainonsa, joka valloittaa koko maailman ja luovuttaa sen lempeästi hänelle, eikä silti uhraa koko miehuuttaan. Koska tälläisiä ritareita esiintyy vain saduissa ja kuningas Arthurin hovista kertovissa myyteissä, oinasnainen joutuu usein kulkemaan yksin, ilman opastavaa tähteä. Hänen päivänsä ovat valoisat ja täynnä jännitystä, hänen yönsä toisinaan pimeitä ja täynnä kaipausta. Mutta vaikka hänen hukkaan menneet unelmansa hiipuvat tuhkaksi ja kun luulit liekin jo sammuvan - oinasnainen hypähtääkin pystyyn sytyttääkseen uuden tulen.

Hänen täytyy voida olla ylpeä sinusta voidakseen rakastaa sinua. Mutta älä ole niin tärkeä, ettet huomaa hänen lahjojaan ja kykyjään. Vaikka hän vaatii sinulta paljon, hän antaa aina kaksinverroin takaisin. Oinastyttö voi olla tavattoman antelias ajan ja sympatian suhteen, ja hän jakaa ilomielin omaisuuttaan ja rahojaan, mutta rakkauden suhteen hän on suorastaan saita. Romanssiosastolla "minun on minun", eikä tarvita paljoakaan, kun hänen mustasukkaisuutensa leimahtaa. Älä ihastele suosikkifilmitähteäsi hänen kuultensa, äläkä lausu liikaa kohteliaisuuksia hänen ystävättärilleen. Jos vaimosi on oinas, sinun on turvallisempaa hankkia miespuolinen sihteeri. Ellei hän ole etusijalla joka asiassa, voit kohta ihmetellä, mihin hänen kiihkeä intohimonsa ja kiihottavat tunteensa hävisivät niin nopeasti. Kun oinasnaista on loukattu syvästi, hän muuttuu tulesta jääksi. Hänen tulensa on polttava, mutta sammuu nopeasti. Hänen jäänsä voi olla ikuinen. Pidä tämä mielessäsi, jos olet syvästi kiintynyt häneen - tokkopa hän sietää muunlaista kiintymystä. Tässä leikissä oinas vaatii ikiomaa.

Hän asettaa rakastettunsa jalustalle ja odottaa tämän vastaavan täydellisyyden mahdotonta kuvaa. Hän kieltäytyy katsomasta tämän savijalkoja, ennen kuin ne ovat niin mutaiset, ettei hänkään voi olla niitä huomaamatta. Älä koskaan arvostele oinasnaisen rakastettua, aviomiestä tai lapsia, ellet ole pukeutunut asbestipukuun. Oinasnainen voi tulla erittäin vaativaksi, itsekkääksi ja ilkeäksi, jos olet hänen suunnitelmiensa tiellä. Ja silti hän voi olla myös hellä, kiintynyt ja yhteistyökykyinen, jos häntä tullaan puolitiehen vastaan.

Koska hän on mieluummin miesten kun naisten seurassa ja koska hän kärkkyy jokaisen miehen ihailua, olipa tämä yhdeksän tai yhdeksänkymmenen vanha, sinulta ei pidä puuttuman tilaisuuksia tunteä noiden pikkuisten ja vihreiden mustasukkaisuushirviöiden pistoksia. Unohda se. Vaikka hän onkin valtavan omistushaluinen, hän ei kuitenkaan suvaitse, että sinä olisit hetkeäkään yhtä omistushaluinen. Oinastyttö haluaa täydellisen vapauden sekä ennen avioliittoa että sen jälkeen. Sinun täytyy luottaa häneen, menipä hän minne tahansa ja tekipä hän mitä tahansa, vaikka hän ei luotakaan sinuun samalla tavalla (ellei hän ole oppinut pitämään tunteitaan kurissa silläkin uhalla että se tappaa hänet, minkä se melkein tekeekin). Tämä ei ole niin vaarallista kuin kuulostaa, sillä hän pysyy uskollisena, mikäli hän todella on sinun. Oinastyttö pystyy vain harvoin rakastamaan kahta miestä yhtäaikaa. Hän on aivan liian rehellinen pystyäkseen sellaiseen petokseen. Muutamia poikkeuksia lukuunottamatta hän näyttää selvästi, että rakkaus on kuollut, ennen kuin hän antautuu kokonaan toiselle miehelle.

Oinasnainen kykenee syvään intohimoon ja mystiseen idealismiin, mistä muodostuu merkillisiä kudoksia. Suhteessa, jonka hän tuntee todella syväksi ja pysyväksi, hän ei harrasta pihtailua, ei naisellisia metkuja, keimailukikkoja eikä muita hupsutuksia. Hänen rakkautensa on niin kuin hänen puheensakin suoraa. Hänen tunteittensa koruttomuudessa on jotain hyvin puhdasta ja raikasta, mutta siitä huolimatta hän joutuu usein syville vesille. Joudut ehkä kesyttämään häntä vähän, mutta sen hän hyväksyy hämmästyttävän säyseästi, jos hän todella rakastaa sinua."


Lähde: astro.fi


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti