lauantai 21. joulukuuta 2013

190.

Joulu saa tulla!



Ajattelin koota tähän postaukseen muutamia mukavia hetkiä joulukuulta, joulun sisustusjuttuja ja ideoita ennen kotikonnuille lähtöä ja jouluaattoa. Kuukausi on vilahtanut yhdessä hujauksessa ja loma alkoi viimein, 2 viikkoa pelkkää lomailua, ihanaa! Jaksaa tammikuussa sitten aloittaa työt taas ahkerasti. Mikäs tässä kuumaa glögiä siemaillessa kun kotikin on siivottu ja laitettu tunnelmoitavaksi... Kiva sitten palailla takaisin Turkukotiin. Olen myös ahminut sisustusblogeja viime aikoina ja tähän vuodenaikaan varsinkin kaikki tulvii runsautta; värejä ja runsaita ratkaisuja, kesää kohden sitten taas kevennetään. Suomessa helposti nämä perus kerrostalokämpät on niin kamalan tylsiä verrattuna ulkomaisiin asuntoihin. Vintage-tyyppiset, kuitenkin siistit, uusvanhat asunnot, joissa on korkeat ikkunat ja huoneet sekä ihanat ikkunalaudat olisi enemmänkin mun mieleen, mutta tässä hetkessä, näillä mennään nyt! 








































Olin viettämässä mukavan itsenäisyysviikonlopun kera siskopuolen poppoon ja vanhempien luona Vääksyssä (kotikonnuilla). Pitkä viikonloppu vierähti tehden lapsellisia juttuja 3 ja 6 veen kanssa, yllätettiinpä pienimmän kanssa muut nukkujat aikaisin lauantaiaamuna leipomalla Kissankieli-pipareita. Lempipuuhaa pikkuiselle ja tätikin jaksaa, yrittää ainakin.... Heheh. Vääksyssä oli aivan ihana joulumaa, täynnä lunta ja tunnelmallisia pikkukuppiloita, jossa käytiin syömässä ja pienimmän kanssa poikettiin ulkoilun jälkeen kaakaolle. En muistanutkaan miten hauskaa oli taiteilla lumiukkoja pihalla! Kivaa oli satuhetkineen päivineen itsellekin! Nimittäin ainakin vahnempien satukirjojen grafiikka on usein aika mageeta! Myös oma sisäinen lapsi nauttii. Vaihtelua bailausviikonloppuihin... Joulukuu on myös kerran vuodessa vain. Hyvä syy siis myös vastaanottaa ennen aikaisia lahjoja, mm. ylellinen tuoksupaljous ja viimisen päälle oleva muotilehti... ;)

































Kotona Turussa intouduin pitkästä aikaa höpsöttelemään vähän joululla myös omassa kodissa vaikka en täällä aattoa vietäkään. Musta koko joulukuu on tunnelmoinnin aikaa ja parasta koko joulussa, että tunnelmasta voi nauttia koko kuun. Itseni tuntien uudenvuoden jälkeen alkaa joulurunsaus ahdistamaan ja silloin taas karsitaan tavarasta, mutta joulun alla kohti tammikuuta tekee mieli elää runsaudessa ja lämpimässä, tunnelman, vilttien, villapaitojen ja herkkujen seassa. Järkkäsin myös muutamalle kaverille pikkujoulut mun luona ja olikin ehkä yksi hauskimmista viikonlopuista hetkeen. Kunnon joulufiilistelyt nostalgisella joulumusiikilla, pelailuilla ja syömisillä, loppuilta kaupungilla bailaten. Sokerina pohjalla pakotin tyypit myös pukeutumaan poronsarviin ja kuusipäähineihin! Kirppareita tullut myös taas vähän tutkittua ja muutamia joululahjoja mm. vaatepuolelta löytynyt itselle jälleen edullisesti. On sitä sitten eksytty paljon näin joulukuussa myös uutuuksia notkuviin kauppoihin ja himoitsemani nahka biker-liivi ja iso kudottu murretunkeltainen kaulaliina tulevia pakkasia vastaan päätyi paketteihin, itselle. Olen niin hyvä joulupukki! 



















Yksi asia mitä en ole pitkään aikaan tehnyt, oli itsetaiteillut joulukortit. Nyt tänä jouluna sain aikaan useamman ja niistä tulikin vahingossa aika kivoja, petteripunakuono teemalla. Mun mielestä ajatus ja muistaminen on tärkeintä, ja joku hauska pieni, kauniisti taiteiltu juttu voi olla parempi kuin mikään isompi valmiiksi ostettu joululahja. Ei tarvitse välttämättä muuta kuin kortin, karkin ja lämpimän halauksen. Itsetehty yleensä ilahduttaa parhaiten. Yllä vähän ideoita. Ihana oli myös huomata, miten paljon ihmiset muistavat itseä. Työpöydälle tupsahteli lahjoja tuon tuosta, myös itse tehtyä. Sellainen saa hymyn huulille! Kiitos.














Sisustelu on yksi lempipuuhistani ja joulun kukkia valitessani kotiin oli hauska huomata sisustuslehtien ja blogien sisältävän samoja valintoja. Joulunpunaiset tulppaanit ja marjaoksat toimii jouluna hyvin ja kestävät muita leikkokukkia helposti kauemmin. Kirppareilta löytyy myös kivanvärisiä maljakoita ja purtiloita, itse valitsin parilla eurolla keittiöön kirkkaankeltaisen retromukin, jonne sujautin yhden punaisen tulppaanin. Noh, tästä postauksesta tuli nyt mustavalkoinen, jätetään siis mielikuvitukselle varaa! Toimii anyways! Erilaisia boxeja pinoamalla saa myös hyvää säilytystilaa niin kengille, huiveille kuin koruillekin. Kun valitsee ulkoisesti kivat, toimii myös kivana sisutuselementtinä ja niitä on kiva pitää esillä.  










Jääkaappitaidetta on aina hauska tehdä ja vaihdella. Vastaanotin hauskan kortin, joka kuulemma muistutti mua. Muutenkin yleensä esitteistä tai taidepostauksista löytää valmiita kaupan hyllyillä olevia kivempia kuvia, kun vaan bongailee. Valokuvien llisäksi tietysti. Yhdestä postauksesta löytyi paljon mahtavia Klimtin tekemiä teoksia. Klimtin taiteessa on vaan jotain niin kivan erilaista. 













Joulufiilistä myös kynsiin. Olen ihan koukussa nyt kynsihuoltoihin ja akryyleihin. Ei voi mitään, tässä sitä mennään. Ovat niin helpot, nätit ja huolletut päivästä toiseen! Itse olen aika huono ja laiska huoltamaan omia kynsiä, joten alkuepäilyksistä huolimatta (jos on hyvä laittaja) akryylit onkin aika kivat! Myöskin koruja (paljon sellaisia käyttävälle) on kiva pitää korurunsautta esillä, ruokkii myöskin visuaalista silmää kotona kivasti ja helpottaa asuideointeja.











Olen joskus ollut kauhean simppeli tyylissäni ja tykännyt hirveän yksinkertaisesta sisustuksesta. Sen jälkeen kun olen tempaantunut mukaan taidealojen harrastuksiin ja opiskeluun, olen mieltynyt ns hallittuun värisekamelskaan ja runsauteen. Sisustuslehdissä ja blogeissa näkee tätä nykyä vaikka mitä ihania ja erikoisia, hallitun runsaita ja värikkäitä, taiteellisen kosketuksen omaavia ratkaisuja. Jotenkin kun helposti suomalainen tyyli on kauhean rajoittunutta. Ja tosiaan joulun alla kuuluu tulla se fiilis, että voi käpertyä tyyny ja vilttipaljouteen lueskelemaan lahjaksi saatuja kirjoja ja superpäikkäreille tai muuten vaan rentoutumaan. No mutta, toiset tykkää muhkummasta, toiset....? Hyvä ystävä osaa myös lukea ajatuksia ja valita lahjat! Himoitsin pitkään unikirjaa, nyt se tupsahti paketista! :) Aivan mahtava lahja oli myös Disneyn Pienen Merenneidon alkuperäispiirroksista kertova kirja piirrosten myyntihintoineen päivineen. Ensimmäinen elokuva, jonka ikinä teatterissa näin ja johon rakastuin. Opiskelujen puolesta myös tottakai animaation tekniikat kiinnostaa, tarinan luonti, kulku ja kuvaus. Ei sitä helposti valmista koko pitkää piirrettyä katsoessa tajuakaan, miten paljon väreissä ja piirrosjäljessä säästetään työmäärää helpottaakseen. Kameran takana puolikkaita hahmoja, peppu värittämättä tai piirtämättä kokonaan. Hihih!

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin...Hyvää joulua kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti