sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

325. Weekend Food Mood

Viikonloppuna pitää tehdä astetta paremmin. Koska viikonloppu. Koska haluaa hemmotella toista. Ja itseään. Koska ruoka on ihana asia. 

Bongasin aivan ihanan aamiaiskakun ohjeen yhteisten tuttavien kautta eräästä blogista, jossa oli kokeiltu samaa ja puolestaan bongattu resepti eräästä toisesta blogista. Bloggaamisessa kivaa on se, että aarteita jaetaan! Ja kyllä tuli hyvää. Myslikakku on oiva valinta hitaaseen lauantaiaamuun kahvin kaveriksi, mutta miksei se toimisi ihan vaan vaikka jälkkärinäkin. Maku on raikas jugurtin ja hedelmien yhdistelmä ja rapsakka pähkinäinen paahdettu myslipohja on täydellinen pohja.

Tässäpä resepti, jos innostutte kokeilemaan! (Itse vaihdoin pelkät kaurahiutaleet neljän viljan leseisiin.)




Aamiaiskakku

4-5 dl kaurahiutaleita
2 dl pähkinöitä esim. pekaani, cashew, manteli & saksanpähkinä
1 dl vaahterasiirappia
1-2 tl kanelia, hyppysellinen suolaa
0,5 dl sulatettua kookosöljyä (oliiviöljy käy myös)
5 dl maustamatonta jugurttia 
hunajaa, vaniljasokeria tai aitoa vaniljaa
marjoja, hedelmiä, sulkaahippuja ja pähkinöitä koristeluun                                         


voitele irtopohjavuuan reunat kookosöljyllä, ja laita leivinpaperi pohjan päälle. sekoita kulhossa kaurahiutaleet, siirappi, veitsellä pieneksi rouhitut pähkinät, kaneli, suola ja öljy. kaada seos vuokaan ja painele tasaiseksi pohjaksi, ja 3-4 cm korkuisiksi reunoiksi. paista myslipohjaa 160C uunissa n. 20 min, tai kunnes mysli on saanut kauniin paahteisen sävyn. anna jäähtyä ja irrota vuuasta. 

laita jugurtti valumaan suodatinpussiin (aivan kuin tzazikia tehtäessä), jotta ylimääräinen vesi valuu pois. mausta tämän jälkeen jugurtti vaniljalla ja hunajalla. jos tahdot täytteestä ihanan täyteläisen, lisää joukkoon philadelphia tuorejuustoa. 

levitä jugurtti täysin viilentyneelle torttupohjalle, ja koristele marjoilla ja hedelmillä. myös siirapissa paistetut pähkinät, suklaahiput, kookoshiutaleet, gojimarjat ym. sopivat hienosti. 



Resepti ihanasta Dejiss -blogista.





Sunnuntain kunniaksi päätin kattaa iltaruokailun astetta kauniimmaksi. Tavallisestakin ruoasta saa kaunista kattamalla vähän eri tavalla, esimerkiksi pieniin annosvuokiin. Esimerkiksi:


Aurajuusto-kana-perunagratiini

Kanasuikaleita
Uunikasviksia (mausta oliiviöljyllä ja mustapippurilla ennen kuin laitat uuniin)
Peruna-sipulisekoitusta
Aurajuustoa
Ruokakermaa
Mausteita oman maun mukaan




Erittäin simppeliä. Valmista uunikasvikset erikseen (johtuen lyhyemmästä kypsennysajasta kuin perunat) ja mausta peruna-sipulisekoitus ruokakermalla ja aurajuustolla oman maun mukaan. Lisää haluamiasi mausteita. Laita vuoat uuniin 200´C ja valmista sillä aikaa kana paistamalla haluamiesi mausteiden mukaan ja lisää puolet ruokakermasta. Kun peruna-sipulisekoitus on ollut kypsymässä n. 30min lisää joukkoon kana ja uunikasvikset annosmahdollisuuksien mukaan (loput kanat ja kasvikset voit säästää vaikkapa riisin tai perunamuusin kaveriksi). Ripottele päälle vielä aurajuustomurusia ja lorauta tilkka kermaa. Kypsennä uunissa vielä n. 10min. Tarjoile suoraan vuoista.



Mitä herkkuja te keksitte valmistaa viikonloppuna? Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti