maanantai 14. lokakuuta 2013

158.

Sotkua ja siivousterapiaa!



Pikku asunnossani omistan suht kivankokoisen vaatehuoneen. Joka tytön unelmahan olisi omistaa niin iso luksusvaatehuone kuin Sinkkuelämän Carriella konsanaan kokonainen seinusta täynnä pelkkiä kenkiä, mutta kun 29 neliön realistisuudessa se ei ole mahdollista vaan lähestulkoon koko esillejäämätön omaisuus vaatteineen ja siivoustavaroineen pitää änkeä valtaosaksi yhteen huoneeseen teki mieli pistää koko sotku uusiksi ja tehdä siitäkin kaaoskopperosta jotenkin viihtyisämpi.

Mietiskelin ko. projektia noin 2 vuotta muutosta Turkuun lähtien ja nyt vihdoin sain sen aikaiseksi. Lupasin itselleni myös Design-pyykkikopan (maailman turhin ostos, mutta ah niin ihanan palkitseva) palkinnoksi projektista, jos nyt vihdoin viitsin sen tehdä. Kivempi fiilis kun kamat ovat näkymättömissä myös järjestyksessä, luonnollisesti kaiken löytää helpommin pikkareista ja kynttilöistä lähtien eikä joka aamu tarvitse raivata tietään vaateosastolle kiroillen ja kompuroiden. Takaraivoin kaaostilakin (niin kuin ihana työkaveri aina kuvailee päänsisäistä sekasotkua) helpottaa ja sitäpaitsi siivousjärkkäily-terapia on ihan loistava maanantai-illan muoto kun muuten koko päivän on viikon alkajaisikis vaan ketuttanut. Pari iltaa siihen meni ja pariin otteeseen astuin niin kivuliaasti kaikenmaailman terävien tilpehöörien päälle, että pompin ja kirosin täällä vedet silmissä niin, että kuului taatusti toiselle puolelle jokea saakka, mutta kannatti ja täyttipä taas yksi kassi kirppikselle vietäväksi. Suosittelen, tulee yhtä hyvä fiilis kuin rankan treenin jälkeen!

Kivoja jippoja sitä keksii ihan yksinkertaisista asioista, kaikki kivat ja kauniit säilytysboksit ovat tietysti plussaa ja pakko kai hankkia Ikeasta se yksi jättiläisenkokoinen taulukehys, jonne voin vihdoin kehystää yhden yritelmän aikoinaan elävän mallin-piirtämisen kurssilta koulusta. Se vastaanottaa siellä sitten aina aamuisin ja todennäköisesti saa hymyn huulille kun naurattaa. Ei vaan, on se ihan hieno. Sellanen perus ok raapustus. Kaikkea ei myöskään tarvitse hakata seinille (kerrostalon seinät ainakin kun ovat usein ikävää kovaa kivisementtiämitälie) vaan pikkuekstrakoukku-ripustimet menee vaikka säilytyskorien kylkiin ja lipaston kahvoihin.

Tilasinpa muuten Katokolta kivat design-heijastimet näin syksyn pimeisiin iltoihin ja öihin kun jokainen meistä yrittää olla jäämättä auton alle pimeällä. Hauska keksintö, heijastimia kun ei yleensä tule mikään hinku pukea päälle. Tykkäsin myös pakkausideasta ja kuvaelmasta! Nyt kai sitten lasi vinkkua päivän ja illan päätteeksi ja telkkarista tulee muuten yks suomalaisen leffakin ysiltä, Elokuu, joka nyt ei kässäriltään ole mikään ihmeellinen, mutta ihan söde nuorten suomalaisten näyttelijöiden leffa.

Toivottavasti tämä postaus inspiroi muitakin syyssiivoukseen, suosittelen tosiaan hyvänä terapiamuotona, ei tule nimittän ajateltua yhden yhtäkään muuta asiaa kuin niitä kynttilöiden ja pikkareiden paikkoja hyllyillä. Pääkoppa lepää... ;)













Elokuu - Nelonen tänään klo 21:00 Ps. Nyt kun tätä ko. leffaa kattelee niin onhan tää aika kökköä, mut kauniisti kuvattu suomalaisissa maisemissa ja vaik kässäri on kökkö ni ajatus ja Eppu on ihan söpö jos jotain positiivista :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti